iEAST lejátszók okosotthon rendszerekhez »
Hírek

Elindult az iEAST hálózati lejátszók forgalmazása

2017. augusztus 16.

Az iEAST márkanév még nem csenghet nagyon ismerősen, sehol a világon. A gyártó azonban egy nagy elektronikai vállalat, az UyeSee Technology, amely Androidos boxokat és hálózati zenelejátszókat kínál 2010 óta különböző cégeknek, hogy azok saját márkanév alatt forgalmazhassák a termékeket. Az iEAST brandet saját magának hozta létre 2016-ban, amikor úgy döntött, hogy nem csak OEM-gyártóként működik tovább. Tehát az iEAST név mögött közvetlenül a fejlesztő és gyártó cég áll, ami kínai termékeknél nem gyakori mostanában.

A jelenleg kapható termékpaletta 5 különböző modellből áll, amelyek közös tulajdonsága, hogy akár 24-bites/192 kHz-es zenefájlokat is dekódolnak, és minden népszerű zenefájlformátumot kezelnek: FLAC, APE, ALAC, WAV, WMA (lossless, pro és speech nem), AAC-LC, HE-AAC, MP3, OGG/Vorbis. Az erősítőt is tartalmazó modelleken kívül minden iEAST lejátszó ESS Sabre vagy Wolfson DAC-ot tartalmaz. Wifi-n (802.11n, 2,4/5 GHz) mindegyik modell tud csatlakozni, a legkisebbet kivéve az összes etherneten is, de van Bluetooth-képes készülék is (AMP-i50). A lejátszók saját wifi-je hot spotként is működhet, tehát közvetlenül lehet rá csatlakozni egy telefonról ott is, ahol nincs wifi-router. Az AirPlay- és DLNA-kompatibilitás szintén minden modell ismérve, ahogy az automatikus, online firmware-frissítés lehetősége is. A jelenleg iOS-re és Androidra érhető el az iEAST Play app (de készül asztali gépekre is, macOS és Windows alá), amelyben akár 8 zóna/lejátszó is összekapcsolható és szinkronban zenélhet. Az appon keresztül számos népszerű online zeneszolgáltatás és webrádió-gyűjtemény érhető el már most is:

 

De továbbiak érkeznek majd az alkalmazás későbbi verzióival és firmware-frissítéssel, pl.:

 

Az Apple Music Airplay-en keresztül streamelhető az iEAST lejátszókra.

Természetesen, ha már a mobilunkon fut az iEAST Play, semmi akadálya annak sem, hogy a telefonon, tableten tárolt zenéinket streameljük bármely lejátszóra. A mobilunk zenefájljai és a fenti online szolgáltatások mellett a lejátszó appban a források között megjelennek számítógéphálózatunk DLNA-szerverei (pl. a Synology NAS-okon futó Médiaszerver alkalmazás), valamint – az USB-porttal is rendelkező (M30, AM160, AMP-i50) modelleken – a lejátszónkhoz csatlakoztatott USB-s háttértár zenei tartalma. Az AudioCast-en és a SoundStream-en kívül a többi típus sztereó analóg vonalbemenettel is rendelkezik, így pl. CD-lejátszó, FM-rádió, MP3 lejátszó vagy bármilyen akár csak fülhallgató-kimenettel bíró eszköz is csatlakoztatható, és a digitálissá alakított bejövő jel a lakás többi iEAST lejátszójára is tovább streamelhető. Minden iEAST modell Spotify Connect kompatibilis, azaz pl. a Spotify saját alkalmazása is látja őket a hálózaton, és abból is lehet rájuk közvetlenül kiküldeni a zenét.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy az iEAST lejátszók remekül illeszthetőek az automatizált otthonunkba is. A Z-Wave-es Fibaro vezérlőközpontokon keresztül minden funkció elérhető, és akár a rendszerüzeneteket is le lehet játszani az iEAST-eken (magyarul is). Ráadásul hamarosan az alábbi otthonautomatizációs illetve audió-videó rendszerekkel is használhatók lesznek az iEAST-ek:

© Copyright   iEAST.hu - NEON Multimedia Kft.  |  Minden jog fenntartva!
.