iEAST lejátszók okosotthon rendszerekhez »
iEAST StreamAmp AM160 hálózati zenelejátszó erősítővel

Lejátszó és erősítő egy elegáns készülékbenKomplett zeneközpont

A StreamAmp AM160 már csak egy hangfalpárt igényel, hogy a szoba minőségi zeneszolgáltatását biztosítsa. Szolgáltatásai azonosak a Stream Pro (M30) modellével (USB-bemenet, vonalbemenet, wifi, ethernet), de saját digitális erősítővel is rendelkezik, és a kezelést az előlapi gombok – pl. bemenetválasztó, hangerőszabályzó – is segítik.

Több mint erősítő

A szálcsiszolt fém előlap és a nagy hangerőszabályzó gomb egy mini hifi erősítőre emlékeztet, bár az USB-port már többről árulkodik. A csatornánként akár 80 wattos teljesítmény leadására is képes D-osztályú digitális sztereó erősítővégfok a svájci STMicroelectronics IC-je, míg a digitál-analóg konverziót és a zenelejátszást egy MV Silicon Audio Application processzor végzi. A StreamAmp AM160 15–36 Volt között bármilyen bemenő feszültséggel képes működni, a mellékelt 32 V-os tápegységgel és 6 ohmos hangfalakkal kb. 80 watt/csatorna zenei teljesítményt biztosít. Hangfalainkat banándugóval vagy szorítós megoldással is rögzíthetjük a hátlapi hangszórókimenethez.
A hátlapon található további csatlakozók:

 • ethernet-port
 • RCA-vonalbemenet
 • Tápbemenet
 • Wifi-antenna csatlakozó

Zene bármely forrásbólA saját iEAST Play mobilalkalmazás segítségével az alábbi forrásokból játszhatóak le zenék a StreamAmp AM160-nal:

 • A mobilkészülék memóriája
 • A csatlakoztatott USB háttértár
 • Analóg vonalbemenet (CD-lejátszó, TV, FM-rádió, stb.)
 • Ethernet vagy wifi-hálózatunkon elérhető számítógépek, NAS-ok (DLNA- vagy AirPlay kompatibilitással)
 • Népszerű online zenei tartalomszolgáltatók és internetrádiók (pl. Spotify, Tidal, Deezer, vTuner, TuneIn, részletesen lást fent az iEAST Play fül alatt!) – internetkapcsolat esetén.

Kényelmes távvezérlésVezéreld a zenelejátszást okostelefonoddal, tableteddel, számítógépeddel!

Az ingyenes iEAST Play távvezérlő alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekre is, macOS-t futtató számítógépekről pedig az StreamAmp AM160-ra mint Airplay lejátszóra streamelhető a zene pl. az iTunes programból. Mivel azonban valamennyi iEAST lejátszó szabványos úgynevezett DLNA Media Renderer és Airplay lejátszó eszköz is, így számtalan más alkalmazásból (pl. Synology DS audio és Audio Station, BubbleUPnP, stb.) is tökéletesen vezérelhetjük őket, tetszés szerint.

Multiroom hangrendszer

Több iEAST zenelejátszót használva valódi multiroom zenelejátszó rendszert vezérelhetünk:

 • Ugyanazon zene lejátszása minden szobában, tökéletes szinkronban. Akár 8 lejátszó is egy csoportba köthető, így mindegyiken ugyanaz a zene szólhat, ideális hangosítást biztosítva pl. házibulikhoz, partykhoz is, amikor a vendégek több helyiség között szabadon mozoghatnak, miközben ugyanazt a zenét hallhatják megszakítás nélkül mindenhol.
 • Különböző zeneszámok lejátszása minden szobában. Szóljon egy internetrádió a konyhában a háziasszonynak főzés közben, miközben a nappaliban a NAS-ról saját gyűjteményünk egyik kedvence szól egy másik családtagnak, a gyermek pedig a saját szobájában Spotify-t hallgat!

A fentieken túl tetszés szerint csoportosíthatóak a lakás iEAST lejátszói, így több „zónát” is létrehozhatunk, ahol szinkronban szól a zene, miközben több másik lejátszó pedig „szólóban” muzsikálhat. A zónák természetesen bármikor szétbonthatóak és átalakíthatóak, ha szükséges.

Egyéb izgalmas képességekCsatornaválasztás

Egy lejátszó nem csak a sztereó zenei jel kiküldésére használható, de megadható, hogy csak a bal vagy csak a jobb csatornát játsza. Így egymástól távolra elhelyezett aktív hangszórók vezetékes kapcsolat nélkül is alkothatnak egy sztereó hangfalpárt.

Elalvásidőzítő

Az iEAST Play alkalmazásban beállítható, hogy hány perc múlva kapcsoljon ki a zene automatikusan – remek lehetőséget biztosítva zenére történő elalváshoz.

Ébresztőóra

Nem csak az elalvásban, de az ébredésben is remek partnerek az iEAST lejátszók! Tetszőleges időpontban szólalhat meg kedvenc zenénk vagy épp internetes rádiónk. Csak a hálószobában vagy akár minden helyiségben is, egyszerre.

Ajánlott kiskereskedelmi bruttó ár: 94 850 Ft

KészülékházFém készülékház passzív hűtéssel, szálcsiszolt alumínium előlappal. Előlapi billenőkapcsoló, USB-bemenet és forgatható hangerőszabályzó.

Főbb tulajdonságok • MV Silicon AP8064 Audio Application processzor sztereó DAC-kal
 • STM TDA7498E D-osztályú digitális végfok kb. 2x80 Watt zenei teljesítmény 6 Ohm-os hangfalakkal
 • Analóg sztereó vonalbement (RCA)
 • USB-bement háttértárak (pendrive, USB-s HDD/SSD) számára
 • 15–36V tápbemenet, 32V/5A tápegység mellékelve
 • Rejtett WPS-gomb
 • Előlapi POWER gomb
 • Ethernet-csatlakozás: 10/100 Mbit
 • Wifi-csatlakozás: 802.11b/g/n, WPA, WPA2, WPA2 mixed, WPS-támogatással
 • Saját wifi-hálózat: 802.11n, iEAST_xxxx SSID-vel, access point funkcióval
 • Szorítócsavaros és banándugós hangszórócsatlakozók

Fizikai adatok • Méret: 116×200×30 mm
 • Súly: 1460g

Csomag tartalma • StreamAmp AM160 lejátszó
 • 3,5 mm-es RCA-RCA kábel
 • 4 darab banándugó
 • 230V-os hálózati adapter (32V/5A kimenettel)
 • Gyors üzembe helyezési útmutató

Az iEAST Play app valamennyi iEAST zenelejátszóval használható, és ingyenesen letölthető iOS-re és Androidra is. Segítségével a lejátszókon megszólaltatható a mobilon, tableten, hálózatunk DLNA-szerverein (számítógépek, NAS) található zenéink FLAC, APE, ALAC, WAV, WMA (lossless, pro és speech nem), AAC-LC, HE-AAC, MP3, OGG/Vorbis fájlformátumokból (akár 24-bit/192 kHz felbontással is), valamint számos internetes online szolgáltatás. Jelenleg az alábbi zeneszolgáltatások, webrádió-gyűjtemények használhatóak:

Azon iEAST modelleken, amelyeken USB-bemenet vagy SD-kártyaolvasó is van, az alkalmazáson keresztül az ide csatlakoztatott tárhelyeken lévő zenék is elérhetőek, illetve ha van analóg bemenet, akkor arra is válthatunk a programban. Az analóg forrásból érkező, a lejátszónk által digitalizált zene a rendszerünk többi iEAST lejátszójára is tovább streamelhető. Saját lejátszási listákat hozhatunk létre és menthetünk el (bár az ilyen listákba jelenleg még nem vehetők fel DLNA-n keresztül elért zeneszámok), tetszés szerint. Az adott lejátszó 6 memóriahelyéhez (Preset) online szolgáltatásokat (pl. Spotify, egy adott webrádió, stb.) menthetünk el, és akár a távvezérlő adott gomjábal (ha van a lejátszónkhoz infra távvezérlő) is indíthatjuk őket.

Az iEAST Play eszközlistájában egyszerűen rendezhetjük csoportba lejátszóinkat, vagy épp bonthatjuk fel a meglévő csoportokat, csak egymásra kell őket húznunk, illetve szét kell választanunk őket. A csoportosított lejátszók szinkronban szólnak, hangerejük egyesével beállítható, és utólag közösen is szabályozható arányosan. Egyetlen gombnyomásra az összes lejátszás (minden lejátszónkon a hálózatban) szüneteltethető (pl. ha becsengetett hozzánk valaki) és elindítható.

Valamennyi lejátszónk tetszés szerint átnevezhető, hogy később már ránézésre is könnyen kiválaszthassuk pl. a hálószobában működőt. Az alkalmazás által elérhető lejátszókról számos információ is kiolvasható az appban, mint pl. a wifi-térerő, MAC Address vagy éppen az aktuális firmware verziója. A firmware automatikusan, online frissíthető a lejátszókon.

Minden lejátszónkra – vagy lejátszócsoportra – külön-külön beállítható elalvásidőzítés (10, 20, 30, 60 vagy 90 perc), illetve ébresztő óra funkciónk is van. A hét bármely napjának bármely időpontja percre pontosan kiválasztható (természtesen több is, nem csak egy ébresztést adhatnuk meg), hogy milyen hangerővel és milyen zene (egy kedvencként elmentett, egy lejátszási lista vagy a 6 memóriahely egyikére elmentett online szolgáltatás – pl. webrádió) szólaljon meg.

Synology NAS tulajdonosok – ha nincs szükségük a szinkronizált lejátszásra – az Audio Station (és DS audio) alkalmazásokon keresztül is tökéletesen vezérelhetik az iEAST lejátszókat, sok szempontól még kényelmesebben is, mint az iEAST Play-en keresztül.

Az iEAST lejátszók saját wifi-hálózata nem csak a közvetlen csatlakozásban és a beüzemelésben segít, de access pointként is használhatóvá teszi a készüléket. Ha ethernet csatlakozóján vagy wifin keresztül csatlakozik otthoni hálózatunkhoz, a saját wifi-je eközben is működik, és azon keresztül is megosztja az internetkapcsolatot, illetve elérhetővé teszi saját hálózatunk eszközeit. Tehát egy újabb wifi-hálózattal gazdagodhat az otthoni rendszer.

App StoreGoogle Play

Az ingyenesen letölthető iEAST Play mobil alkalmazás iOS és Android rendszerekre érhető el, amelynek rendszerkövetelményei:

 • iOS 7.0 vagy újabb
 • Android 4.0.3 vagy újabb

Asztali számítógépről a zenelejátszás vezérlése az Apple iTunes alkalmazásán keresztül lehetséges. Az iTunes macOS és Windows operációs rendszerekre is ingyenesen elérhető, rendszerkövetelményeit lásd ITT. Az iTunes alkalmazást futtató számítógépnek szüksége van vezeték nélküli hálózati kártyára vagy ethernet-csatlakozóra, amin keresztül egy wifi-routerre vagy access pointra kell csatlakoznia, hogy wifi-n keresztül elérje a lejátszót.

A StreamAmp AM160 hangkimenetének megszólaltatásához szükség van az alábbiak közül valemelyikre:

 • Sztereó hangfal- vagy hangszórópár

Új képességek és zeneszolgáltatások automatikusan és ingyenesen érkezhetnek a lejátszókra aktív internetkapcsolat esetén. Az iEAST Play alkalmazás rendszeresen ellenőrzi a gyártó szerverén elérhető frissítéseket, amelyek megjelenésére figyelmezteti felhasználóját. Ebben az esetben egyetlen kattintással elindítható az egyes lejátszók frissítésének folyamata. Érdemes mindig a legújabb firmware-rel használni az iEAST lejátszókat.

„Tényleg kiváló minőséget nyújt” - iEast AM160 teszt a Geeks.hu-n
2017. szeptember 15.

Alaposan kipróbálta a Geeks.hu szakújságírója az iEAST beépített erősítővel rendelkező modelljét, és mind a dizájn, mind a szolgáltatások tekintetében elismerően nyilatkozott róla. Olvasd el Te is, hogyan illik ez a készülék otthonodba, és miért ideális választás!
A teljes cikk...


„Teljes mértékben ajánlom ezeket a termékeket” - a Szifon.com is kipróbálta az iEAST zenelejátszókat
2017. augusztus 21.

A főleg Apple-felhasználók körében népszerű Szifon.com egy AudioCastot és egy SoundStreamet is tesztelt. Kiemelik a DAC okozta hangzásbeli különbséget, a multiroom képességet, a rengeteg szolgáltatás támogatását, különösképpen a Spotify Connectét. Olvasd el, a Szifon.com miért ajánlja ezeket a CD-lejátszót, rádiót kiváltó készülékeket!
A teljes cikk...

© Copyright   iEAST.hu - NEON Multimedia Kft.  |  Minden jog fenntartva!
.