iEAST lejátszók okosotthon rendszerekhez »
AudioCast (M5) vezeték nélküli zenelejátszó

Minőségi zene a lakás minden helyiségébenEgyszerű csatlakoztatás meglévő aktív hangszóróhoz, erősítőhöz vagy fejhallgatóhoz

Az AudioCast analóg sztereó hangkimenetére nem csak fejhallgató csatlakoztatható, de aktív hangrendszer vagy erősítő is. Meglévő hagyományos zenerendszerünket így vezeték nélküli, modern lejátszóállomássá varázsolhatjuk pár pillanat alatt, amelyre számtalan módon streamelhetünk ezután zenét saját forrásból vagy az online szolgáltatók kínálatából.

Minőség és kényelem mindenek felett

Az AudioCast a digitális adatok analóg jellé való átalakítását egy prémium kategóriás Wolfson DAC segítségével végzi, hogy a legfinomabb zenei részletek is megmaradjanak a fájlokban tárolt zenékben. Saját wifi-hálózatunkhoz gyerekjáték csatlakoztatni a lejátszót: elegendő egy mobiltelefon vagy tablet, amely ezentúl a zenelejátszás távvezérlője is lesz. Ha nincs még wifi-router vagy access point a lakásban, az AudioCast által létrehozott wifi-hálózathoz közvetlenül is kapcsolódhatnak mobil eszközeink (Android vagy iOS).

Változatos zenei forrásokA saját iEAST Play mobilalkalmazás segítségével az alábbi forrásokból játszhatóak le zenék az AudioCast-tel:

 • A mobilkészülék memóriája
 • Wifi-hálózatunkon elérhető számítógépek, NAS-ok (DLNA- vagy AirPlay kompatibilitással)
 • Népszerű online zenei tartalomszolgáltatók és internetrádiók (pl. Spotify, Tidal, vTuner, TuneIn, részletesen lást fent az iEAST Play fül alatt!) – internetkapcsolat esetén.

Kényelmes távvezérlésVezéreld a zenelejátszást okostelefonoddal, tableteddel, számítógépeddel!

Az ingyenes iEAST Play távvezérlő alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekre is, macOS-t futtató számítógépekről pedig az AudioCast-re mint Airplay lejátszóra streamelhető a zene pl. az iTunes programból. Mivel azonban valamennyi iEAST lejátszó szabványos úgynevezett DLNA Media Renderer és Airplay lejátszó eszköz is, így számtalan más alkalmazásból (pl. Synology DS audio és Audio Station, BubbleUPnP, stb.) is tökéletesen vezérelhetjük őket, tetszés szerint.

Multiroom hangrendszer

Több iEAST zenelejátszót használva valódi multiroom zenelejátszó rendszert vezérelhetünk:

 • Ugyanazon zene lejátszása minden szobában, tökéletes szinkronban. Akár 8 lejátszó is egy csoportba köthető, így mindegyiken ugyanaz a zene szólhat, ideális hangosítást biztosítva pl. házibulikhoz, partykhoz is, amikor a vendégek több helyiség között szabadon mozoghatnak, miközben ugyanazt a zenét hallhatják megszakítás nélkül mindenhol.
 • Különböző zeneszámok lejátszása minden szobában. Szóljon egy internetrádió a konyhában a háziasszonynak főzés közben, miközben a nappaliban a NAS-ról saját gyűjteményünk egyik kedvence szól egy másik családtagnak, a gyermek pedig a saját szobájában Spotify-t hallgat!

A fentieken túl tetszés szerint csoportosíthatóak a lakás iEAST lejátszói, így több „zónát” is létrehozhatunk, ahol szinkronban szól a zene, miközben több másik lejátszó pedig „szólóban” muzsikálhat. A zónák természetesen bármikor szétbonthatóak és átalakíthatóak, ha szükséges.

Egyéb izgalmas képességekCsatornaválasztás

Egy lejátszó nem csak a sztereó zenei jel kiküldésére használható, de megadható, hogy csak a bal vagy csak a jobb csatornát játsza. Így egymástól távolra elhelyezett aktív hangszórók vezetékes kapcsolat nélkül is alkothatnak egy sztereó hangfalpárt.

Elalvásidőzítő

Az iEAST Play alkalmazásban beállítható, hogy hány perc múlva kapcsoljon ki a zene automatikusan – remek lehetőséget biztosítva zenére történő elalváshoz.

Ébresztőóra

Nem csak az elalvásban, de az ébredésben is remek partnerek az iEAST lejátszók! Tetszőleges időpontban szólalhat meg kedvenc zenénk vagy épp internetes rádiónk. Csak a hálószobában vagy akár minden helyiségben is, egyszerre.

Ajánlott kiskereskedelmi bruttó ár: 14 900 Ft

KészülékházHenger alakú fekete-szürke műanyag, gumi talppal, bakelit lemezt idéző, barázdált fedlappal.

Főbb tulajdonságok • Wolfson WM8918 sztereó DAC
 • Wifi-csatlakozás: 802.11b/g/n, WPA, WPA2, WPA2 mixed, WPS-támogatással
 • Saját wifi-hálózat: 802.11n, AUDIOCAST_xxxx SSID-vel, access point funkcióval
 • 3,5 mm-es sztereó jack-aljzat fejhallgató vagy analóg jelet fogadó erősítő, aktív hangszóró számára (jack-jack kábel tartozék, jack-RCA kábel nem)
 • MicroUSB aljzat mint tápbemenet (5V/1A)
 • WPS-gomb
 • RESET gomb (rejtett)

Fizikai adatok • Méret: 55×55×17 mm
 • Súly: 110g

Csomag tartalma • AudioCast (M5) lejátszó
 • 3,5 mm-es jack-jack kábel
 • MicroUSB-USB tápkábel
 • Gyors üzembe helyezési útmutató

Az iEAST Play app valamennyi iEAST zenelejátszóval használható, és ingyenesen letölthető iOS-re és Androidra is. Segítségével a lejátszókon megszólaltatható a mobilon, tableten, hálózatunk DLNA-szerverein (számítógépek, NAS) található zenéink FLAC, APE, ALAC, WAV, WMA (lossless, pro és speech nem), AAC-LC, HE-AAC, MP3, OGG/Vorbis fájlformátumokból (akár 24-bit/192 kHz felbontással is), valamint számos internetes online szolgáltatás. Jelenleg az alábbi zeneszolgáltatások, webrádió-gyűjtemények használhatóak:

Azon iEAST modelleken, amelyeken USB-bemenet vagy SD-kártyaolvasó is van, az alkalmazáson keresztül az ide csatlakoztatott tárhelyeken lévő zenék is elérhetőek, illetve ha van analóg bemenet, akkor arra is válthatunk a programban. Az analóg forrásból érkező, a lejátszónk által digitalizált zene a rendszerünk többi iEAST lejátszójára is tovább streamelhető. Saját lejátszási listákat hozhatunk létre és menthetünk el (bár az ilyen listákba jelenleg még nem vehetők fel DLNA-n keresztül elért zeneszámok), tetszés szerint. Az adott lejátszó 6 memóriahelyéhez (Preset) online szolgáltatásokat (pl. Spotify, egy adott webrádió, stb.) menthetünk el, és akár a távvezérlő adott gomjábal (ha van a lejátszónkhoz infra távvezérlő) is indíthatjuk őket.

Az iEAST Play eszközlistájában egyszerűen rendezhetjük csoportba lejátszóinkat, vagy épp bonthatjuk fel a meglévő csoportokat, csak egymásra kell őket húznunk, illetve szét kell választanunk őket. A csoportosított lejátszók szinkronban szólnak, hangerejük egyesével beállítható, és utólag közösen is szabályozható arányosan. Egyetlen gombnyomásra az összes lejátszás (minden lejátszónkon a hálózatban) szüneteltethető (pl. ha becsengetett hozzánk valaki) és elindítható.

Valamennyi lejátszónk tetszés szerint átnevezhető, hogy később már ránézésre is könnyen kiválaszthassuk pl. a hálószobában működőt. Az alkalmazás által elérhető lejátszókról számos információ is kiolvasható az appban, mint pl. a wifi-térerő, MAC Address vagy éppen az aktuális firmware verziója. A firmware automatikusan, online frissíthető a lejátszókon.

Minden lejátszónkra – vagy lejátszócsoportra – külön-külön beállítható elalvásidőzítés (10, 20, 30, 60 vagy 90 perc), illetve ébresztő óra funkciónk is van. A hét bármely napjának bármely időpontja percre pontosan kiválasztható (természtesen több is, nem csak egy ébresztést adhatnuk meg), hogy milyen hangerővel és milyen zene (egy kedvencként elmentett, egy lejátszási lista vagy a 6 memóriahely egyikére elmentett online szolgáltatás – pl. webrádió) szólaljon meg.

Synology NAS tulajdonosok – ha nincs szükségük a szinkronizált lejátszásra – az Audio Station (és DS audio) alkalmazásokon keresztül is tökéletesen vezérelhetik az iEAST lejátszókat, sok szempontól még kényelmesebben is, mint az iEAST Play-en keresztül.

Az iEAST lejátszók saját wifi-hálózata nem csak a közvetlen csatlakozásban és a beüzemelésben segít, de access pointként is használhatóvá teszi a készüléket. Ha ethernet csatlakozóján vagy wifin keresztül csatlakozik otthoni hálózatunkhoz, a saját wifi-je eközben is működik, és azon keresztül is megosztja az internetkapcsolatot, illetve elérhetővé teszi saját hálózatunk eszközeit. Tehát egy újabb wifi-hálózattal gazdagodhat az otthoni rendszer.

App StoreGoogle Play

Az ingyenesen letölthető iEAST Play mobil alkalmazás iOS és Android rendszerekre érhető el, amelynek rendszerkövetelményei:

 • iOS 7.0 vagy újabb
 • Android 4.0.3 vagy újabb

Asztali számítógépről a zenelejátszás vezérlése az Apple iTunes alkalmazásán keresztül lehetséges. Az iTunes macOS és Windows operációs rendszerekre is ingyenesen elérhető, rendszerkövetelményeit lásd ITT. Az iTunes alkalmazást futtató számítógépnek szüksége van vezeték nélküli hálózati kártyára vagy ethernet-csatlakozóra, amin keresztül egy wifi-routerre vagy access pointra kell csatlakoznia, hogy wifi-n keresztül elérje a lejátszót.

Az AudioCast (M5) hangkimenetének megszólaltatásához szükség van az alábbiak közül valemelyikre:

 • Fejhallgató
 • Aktív hangfal/hangszóró analóg vonalbemenettel
 • Erősítő analóg vonalbemenettel

A fentiek közül a 3,5 mm-es jack dugóval/bemenettel rendelkező készülékek közvetlenül vagy a mellékelt jack-jack sztereó hangkábel segítségével csatlakoztathatóak, egyéb esetekben adapterre vagy adapterkábelre (pl. jack-RCA) lesz szükség.

Új képességek és zeneszolgáltatások automatikusan és ingyenesen érkezhetnek a lejátszókra aktív internetkapcsolat esetén. Az iEAST Play alkalmazás rendszeresen ellenőrzi a gyártó szerverén elérhető frissítéseket, amelyek megjelenésére figyelmezteti felhasználóját. Ebben az esetben egyetlen kattintással elindítható az egyes lejátszók frissítésének folyamata. Érdemes mindig a legújabb firmware-rel használni az iEAST lejátszókat.

„Teljes mértékben ajánlom ezeket a termékeket” - a Szifon.com is kipróbálta az iEAST zenelejátszókat
2017. augusztus 21.

A főleg Apple-felhasználók körében népszerű Szifon.com egy AudioCastot és egy SoundStreamet is tesztelt. Kiemelik a DAC okozta hangzásbeli különbséget, a multiroom képességet, a rengeteg szolgáltatás támogatását, különösképpen a Spotify Connectét. Olvasd el, a Szifon.com miért ajánlja ezeket a CD-lejátszót, rádiót kiváltó készülékeket!
A teljes cikk...

© Copyright   iEAST.hu - NEON Multimedia Kft.  |  Minden jog fenntartva!
.