iEAST lejátszók okosotthon rendszerekhez »
Hírek

iEast Controller – megújult a távvezérlő alkalmazás!

2021. november 17.

Bár továbbra is elérhető a korábbi iEast Play alkalmazás mind az Apple, mind a Google alkalmazásboltjaiban, mostantól az iEast Controller nevű programot érdemes letöltenünk és használnunk. Megújult, színesebb és kényelmesebb lett a kezelőfelület, de fekvő képernyőn még mindig nem használható...

Komolyabb újdonságot nem hoz az új app, de azért lényegesen szívesebben használjuk, mint elődjét, hiszen:

– Könnyebben átlátható, mely lejátszók tartoznak egy csoportba, mert egy bekeretezett blokkban jelennek meg.

– Egyszerűbb lett a lejátszók csoportosítása (szinkronba kapcsolása), nem kell mostantól egymásra dobnunk a főképernyőn őket; az adott lejátszó vagy csoport jobb felső sarkában lévő + jeles ikonra kattintva jelölhetjük ki a csoport tagjait.

– A források kiválasztása a böngésző oldal alján ikonos lett, egy-egy lejátszó különböző bemenetei ikonok formájában jelennek meg, az aktuális zölddel kijelölve.

– Csoportba kapcsolt lejátszóknál továbbra is csak a csoportvezető (amihez a többit hozzáadtuk) presetjei használhatóak.

– A lejátszók képernyőjén is állítható mostantól a csoport hangereje, nem kell ezért belépni a lejátszás képernyőre. De persze ott is állítható egysével és csoportosan is a hangerő.

– Újra működik az ismétlés nélküli lejátszás, sőt, szerencsére ez az alapértlemezett mód.

– Az ébresztőóránál beállítható az ébresztés időtartama is, azaz, hogy meddig szóljon.

Kb. ezzel ki is merült a változások listája. Néhány új kifejezés nincs magyarra fordítva még, elfelejtették ezeket az új szövegeket elküldeni nekünk az app megjelenése előtt. Ami nagyon hiányzik továbbra is, az a landscape (fekvő) mód támogatása legalább tablet esetében. Főleg, ha az a tablet mondjuk egy okosotthon fali kezelője, ahol valóban van értelme a multiroom zenelejátszásnak. Ez utóbbi hiányosságot már jeleztük egyébként a Linkplay-nek is, hiszen ez rajta múlik, a chipszettel együtt a mobil appot is úk adják a gyártóknak, utóbbiak csak egyedivé teszik apróbb grafikai változtatásokkal.

Mivel egy új alkalmazásról van szó az iEast Controller esetében, ne várjuk, hogy magától frissül az eddig használt iEast Play! Keressünk rá az alkalmazásboltokban az új appra, és telepítsük!

© Copyright   iEAST.hu - NEON Multimedia Kft.  |  Minden jog fenntartva!
.