iEAST lejátszók okosotthon rendszerekhez »
iEAST MultiStream M400 hálózati zenelejátszó

Zenelejátszás egyszerre több szobábanNégyet egy csapásra

A MultiStream (M400) gyakorlatilag 4 darab Stream Pro (M30) lejátszó egy közös, rackes készülékházban, komoly, belső tápegységgel ellátva. Hálózatunkra egy darab gigabites ethernet-portjával csatlakoztatható, ezután az iEast Play alkalmazás mint 4 különálló lejátszót látja. Az M400 hátlapján mind a 4 zónához rendelkezésre állnak az M30-ról ismerős analóg RCA-kimenetek (melyeket itt is ESS Sabre ES9023-as DAC chipek működtetnek a hifi hangminőség érdekében), az optikai és a koax digitális hangkimenetek, valamint 1–1 USB-bemenet.

Központi zenelejátszó a legmodernebb otthonokhoz

Az M400-at – ellentétben az iEast termékcsalád többi tagjával– nem lehet egyszerűen utólag telepteni egy épületben, hiszen 4 helyiségbe kell eljuttatni 4 különböző kimenetéről a zenét. Ehhez vagy az M400 melett, vagy az adott szobákban üzemelő sztereó végerősítőkre, végfokokra – esetleg aktív hangfalakra a szobában – is szükség lesz. De mindenképpen meg kell oldani a kábelezést az üzemelési helytől (ez célszerűen pl. egy rackszekrény a lakás IT-központjában) a zene megszólalásának helyszínéig, így az építkezés, felújítás során kell már betervezünk a MultiStream (M400) készüléket a lakás multimédia rendszerébe, akár csak pl. a falba épített, rejtett hangszórókat is hozzá.

Változatos zenei forrásokA saját iEAST Play mobilalkalmazás segítségével az alábbi forrásokból játszhatóak le zenék a MultiStream-mel:

 • A mobilkészülék memóriája
 • A csatlakoztatott USB háttértár
 • Analóg vonalbemenet (CD-lejátszó, TV, FM-rádió, stb.)
 • Ethernet vagy Wifi-hálózatunkon elérhető számítógépek, NAS-ok (DLNA- vagy AirPlay kompatibilitással)
 • Népszerű online zenei tartalomszolgáltatók és internetrádiók (pl. Spotify, Tidal, Deezer, vTuner, TuneIn, részletesen lásd fent az iEAST Play fül alatt!) – internetkapcsolat esetén.

Kényelmes távvezérlésVezéreld a zenelejátszást okostelefonoddal, tableteddel, számítógépeddel!

Az ingyenes iEAST Play távvezérlő alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekre is, macOS-t futtató számítógépekről pedig az StreamAmp AM160-ra mint Airplay lejátszóra streamelhető a zene pl. az iTunes programból. Mivel azonban valamennyi iEAST lejátszó szabványos úgynevezett DLNA Media Renderer és Airplay lejátszó eszköz is, így számtalan más alkalmazásból (pl. Synology DS audio és Audio Station, BubbleUPnP, stb.) is tökéletesen vezérelhetjük őket, tetszés szerint.

Multiroom hangrendszer

Több iEAST zenelejátszót használva valódi multiroom zenelejátszó rendszert vezérelhetünk:

 • Ugyanazon zene lejátszása minden szobában, tökéletes szinkronban. Akár 8 lejátszó is egy csoportba köthető, így mindegyiken ugyanaz a zene szólhat, ideális hangosítást biztosítva pl. házibulikhoz, partykhoz is, amikor a vendégek több helyiség között szabadon mozoghatnak, miközben ugyanazt a zenét hallhatják megszakítás nélkül mindenhol.
 • Különböző zeneszámok lejátszása minden szobában. Szóljon egy internetrádió a konyhában a háziasszonynak főzés közben, miközben a nappaliban a NAS-ról saját gyűjteményünk egyik kedvence szól egy másik családtagnak, a gyermek pedig a saját szobájában Spotify-t hallgat!

A fentieken túl tetszés szerint csoportosíthatóak a lakás iEAST lejátszói, így több „zónát” is létrehozhatunk, ahol szinkronban szól a zene, miközben több másik lejátszó pedig „szólóban” muzsikálhat. A zónák természetesen bármikor szétbonthatóak és átalakíthatóak, ha szükséges.

Egyéb izgalmas képességekCsatornaválasztás

Egy lejátszó nem csak a sztereó zenei jel kiküldésére használható, de megadható, hogy csak a bal vagy csak a jobb csatornát játsza. Így egymástól távolra elhelyezett aktív hangszórók vezetékes kapcsolat nélkül is alkothatnak egy sztereó hangfalpárt.

Elalvásidőzítő

Az iEAST Play alkalmazásban beállítható, hogy hány perc múlva kapcsoljon ki a zene automatikusan – remek lehetőséget biztosítva zenére történő elalváshoz.

Ébresztőóra

Nem csak az elalvásban, de az ébredésben is remek partnerek az iEAST lejátszók! Tetszőleges időpontban szólalhat meg kedvenc zenénk vagy épp internetes rádiónk. Csak a hálószobában vagy akár minden helyiségben is, egyszerre.

Ajánlott kiskereskedelmi bruttó ár: 238 900 Ft

Készülékház1U magasságú szálcsiszolt fém doboz (rackszekrénybe szereléshez fülek mellékelve), gumi talpakkal polcon való elhelyezéshez.

Főbb tulajdonságok • 4 × ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
 • 4 × sztereó RCA-csatlakozók analóg jelet fogadó erősítő, aktív hangszóró számára
 • 4 × Optikai (TosLink) digitális hangkimenet (jelenleg fix 16-bit/44,1 kHz)
 • 4 × Koax (RCA) digitális hangkimenet (jelenleg fix 16-bit/44,1 kHz)
 • 4 × RCA analóg sztereó vonalbemenet
 • 4 × USB-bement háttértárak (pendrive, USB-s HDD/SSD) számára
 • POWER főkapcsoló a hátlapon
 • Ethernet-csatlakozás: 10/100/1000 Mbit
 • 4 × 2 visszajelző LED az előlapon a zónák és a források állapotáról

Fizikai adatok • Méret: 430×50×250 mm
 • Súly: 2660g

Csomag tartalma • MultiStream (M400) lejátszó
 • 4 × RCA-RCA sztereó kábel
 • 2 × rack fül csavarokkal
 • Gigabites ethernet-kábel (150 cm)
 • 230V-os hálózati tápkábel

Az iEAST Play app valamennyi iEAST zenelejátszóval használható, és ingyenesen letölthető iOS-re és Androidra is. Segítségével a lejátszókon megszólaltatható a mobilon, tableten, hálózatunk DLNA-szerverein (számítógépek, NAS) található zenéink FLAC, APE, ALAC, WAV, WMA (lossless, pro és speech nem), AAC-LC, HE-AAC, MP3, OGG/Vorbis fájlformátumokból (akár 24-bit/192 kHz felbontással is), valamint számos internetes online szolgáltatás. Jelenleg az alábbi zeneszolgáltatások, webrádió-gyűjtemények használhatóak:

Azon iEAST modelleken, amelyeken USB-bemenet vagy SD-kártyaolvasó is van, az alkalmazáson keresztül az ide csatlakoztatott tárhelyeken lévő zenék is elérhetőek, illetve ha van analóg bemenet, akkor arra is válthatunk a programban. Az analóg forrásból érkező, a lejátszónk által digitalizált zene a rendszerünk többi iEAST lejátszójára is tovább streamelhető. Saját lejátszási listákat hozhatunk létre és menthetünk el (bár az ilyen listákba jelenleg még nem vehetők fel DLNA-n keresztül elért zeneszámok), tetszés szerint. Az adott lejátszó 6 memóriahelyéhez (Preset) online szolgáltatásokat (pl. Spotify, egy adott webrádió, stb.) menthetünk el, és akár a távvezérlő adott gomjábal (ha van a lejátszónkhoz infra távvezérlő) is indíthatjuk őket.

Az iEAST Play eszközlistájában egyszerűen rendezhetjük csoportba lejátszóinkat, vagy épp bonthatjuk fel a meglévő csoportokat, csak egymásra kell őket húznunk, illetve szét kell választanunk őket. A csoportosított lejátszók szinkronban szólnak, hangerejük egyesével beállítható, és utólag közösen is szabályozható arányosan. Egyetlen gombnyomásra az összes lejátszás (minden lejátszónkon a hálózatban) szüneteltethető (pl. ha becsengetett hozzánk valaki) és elindítható.

Valamennyi lejátszónk tetszés szerint átnevezhető, hogy később már ránézésre is könnyen kiválaszthassuk pl. a hálószobában működőt. Az alkalmazás által elérhető lejátszókról számos információ is kiolvasható az appban, mint pl. a wifi-térerő, MAC Address vagy éppen az aktuális firmware verziója. A firmware automatikusan, online frissíthető a lejátszókon.

Minden lejátszónkra – vagy lejátszócsoportra – külön-külön beállítható elalvásidőzítés (10, 20, 30, 60 vagy 90 perc), illetve ébresztő óra funkciónk is van. A hét bármely napjának bármely időpontja percre pontosan kiválasztható (természtesen több is, nem csak egy ébresztést adhatnuk meg), hogy milyen hangerővel és milyen zene (egy kedvencként elmentett, egy lejátszási lista vagy a 6 memóriahely egyikére elmentett online szolgáltatás – pl. webrádió) szólaljon meg.

Synology NAS tulajdonosok – ha nincs szükségük a szinkronizált lejátszásra – az Audio Station (és DS audio) alkalmazásokon keresztül is tökéletesen vezérelhetik az iEAST lejátszókat, sok szempontól még kényelmesebben is, mint az iEAST Play-en keresztül.

Az iEAST lejátszók saját wifi-hálózata nem csak a közvetlen csatlakozásban és a beüzemelésben segít, de access pointként is használhatóvá teszi a készüléket. Ha ethernet csatlakozóján vagy wifin keresztül csatlakozik otthoni hálózatunkhoz, a saját wifi-je eközben is működik, és azon keresztül is megosztja az internetkapcsolatot, illetve elérhetővé teszi saját hálózatunk eszközeit. Tehát egy újabb wifi-hálózattal gazdagodhat az otthoni rendszer.

App StoreGoogle Play

Az ingyenesen letölthető iEAST Play mobil alkalmazás iOS és Android rendszerekre érhető el, amelynek rendszerkövetelményei:

 • iOS 7.0 vagy újabb
 • Android 4.0.3 vagy újabb

Asztali számítógépről a zenelejátszás vezérlése az Apple iTunes alkalmazásán keresztül lehetséges. Az iTunes macOS és Windows operációs rendszerekre is ingyenesen elérhető, rendszerkövetelményeit lásd ITT. Az iEast Play appot és az iTunes alkalmazást futtató mobiloknak, számítógépeknek azonos számítógép-hálózaton kell üzemelnie az M400-zal.

A MultiStream (M400) hangkimenetének megszólaltatásához szükség van az alábbiak közül valemelyikre:

 • Aktív hangfal/hangszóró analóg vagy optikai/koax digitális vonalbemenettel
 • Erősítő analóg vagy optikai digitális vonalbemenettel

Az M400 mellett érdemes elhelyezni a vonalkimeneteire csatlakozó végerősítő(ke)t, majd a hangfalkábeleket a lakás falaiban elvezetni a különböző szobákban lévő hangszórókig, hangfalakig.

Új képességek és zeneszolgáltatások automatikusan és ingyenesen érkezhetnek a lejátszókra aktív internetkapcsolat esetén. Az iEAST Play alkalmazás rendszeresen ellenőrzi a gyártó szerverén elérhető frissítéseket, amelyek megjelenésére figyelmezteti felhasználóját. Ebben az esetben egyetlen kattintással elindítható az egyes lejátszók frissítésének folyamata. Érdemes mindig a legújabb firmware-rel használni az iEAST lejátszókat.

© Copyright   iEAST.hu - NEON Multimedia Kft.  |  Minden jog fenntartva!
.