Oldal: 1 / 1

Kihagyásmentes lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.03.05. 17:24
Szerző: avaradi55
Érdekes számomra, hogy egyetlen megjegyzést sem olvastam e témában. Az un. Gapless Playback számomra igen lényeges. Nyilván kisebbségben vagyok a túlnyomóan komolyzenei felvételemmel. Az idő eljár a saját gyűjtemények felett és ma streamelés és a webrádiók korszakában vagyunk. Mégis alapvetőnek tekintem egy NAS-on lévő állomány lejátszását egy wifi hálózati lejátszóval. Nos, komolyzenében mindennapos, de élő koncert felvételeknél is gyakori zavaró kellemetlenség a számok közötti 1 másodpercnyi vagy annál kisebb szünet. A folyamatos lejátszáshoz az kell, hogy a Media Server oldal és a Media Renderer oldal is egyaránt támogassa a gapless lejátszást. Ekkor ugyanis a vezérlő oldal egy adott szám lejátszása közben elküldi a következő szám helyének címét a lejátszónak(renderer), mely elkérve azt megkezdi feldolgozását, hogy a szám végén azonnal tudja folytatni kihagyás nélkül a lejátszást. Ez nem kis feladat, nem is tudja a lejátszók jelentős része, mondhatni a felsőbb kategória sajátja.
Nem akarom hosszasan taglalni eddigi kísérleteimet, de érdekelne az iEast felfogása ebben a kérdésben. A téma abszolút a DNLA/UPnP témakörhöz tartozik.

Re: Kihagyásmentes lejátszás

HozzászólásElküldve: 2021.02.04. 09:45
Szerző: Osynho
Üdv! Tudnál (vagy bárki más) segíteni, hogy tudom tallózni a NAS-on tárolt zenéimet?

Re: Kihagyásmentes lejátszás

HozzászólásElküldve: 2021.02.04. 10:28
Szerző: Leonard
Osynho írta:Üdv! Tudnál (vagy bárki más) segíteni, hogy tudom tallózni a NAS-on tárolt zenéimet?

Ebben a topikban (lásd a címét) nem szívesen. De ha a NAS-on fut egy DLNA-szerver, akkor azt látni fogod a Saját zenék/Otthoni zenei megosztások menüben, és tallózhatod. Ha további segítség kell, kérlek nyiss egy olyan topikot, ami címe a problémádra utal!

Re: Kihagyásmentes lejátszás

HozzászólásElküldve: 2021.06.30. 17:07
Szerző: SolidState
Kedves Leonard!

Hogy tudom az ieast m20 készülékemet laptopon elérni, mondjuk ha a Tidal-t szeretném hallgatni?

Válaszod köszönöm

Szilárd

Re: Kihagyásmentes lejátszás

HozzászólásElküldve: 2021.07.14. 09:59
Szerző: Leonard
SolidState írta:Hogy tudom az ieast m20 készülékemet laptopon elérni, mondjuk ha a Tidal-t szeretném hallgatni?

Nem értem a kérdést a „Kihagyásmentes lejátszás” című topikban. Illetve ha jól értem, nem ide való.
Mit jelent az, hogy „laptopon elérni”? Ahhoz, hogy a TIDAL-t hallgasd/vezéreld, a mobilon futó iEast Play alkalmazás kell, ahogy kb. minden más funkcióhoz is. Lásd a kézikönyvben! Mit szeretnél pontosan csinálni a laptopodon?